København kort

København, Region Hovedstaden, Danmark

København er hovedstaden og er også Danmarks største by. Dens befolkning er på næsten en halv million mennesker, og der bor endnu en million mennesker i omegnen af byen, som er blevet kaldt en af verdens bedste storbyer at bo i.

Det var i sin tid en meget vigtig handelshavn på den sjællandske kyst og på øen Amager. Men det er blot en lille del af dens rige historie. I dag kan denne fantastiske by bryste sig af at have verdens længste og ældste gågade. Denne gade i København er over tre kilometer lang.
Cykling er det mest populære transportmiddel, hvilket har resulteret i mange cykelstier, der har gjort denne by berømt verden over og har gjort den til et forbillede for mange byer i verden. Dens beboeres økologi-venlige holdninger har resulteret i gode leveforhold, hvilket har gjort København til et voksende storbyområde med en ambitiøs tilgang til byplanlægning og det at leve grønt.

København kort

Folk, der lever ikke blot i København, men i Danmark som sådan, siges at være verdens gladeste mennesker, og de er meget glade for at deltage aktivt i byens daglige liv.

København har en meget rig kultur og har meget at byde på, hvad angår aktiviteter og oplevelser for enhver, der kommer på besøg, og mange aktiviteter er gratis. Byen har også mange smukke historiske slotte, haver, og den verdensberømte forlystelsespark, Tivoli, der ligger midt i København, gør den til den mest besøgte af alle de nordiske byer.

Som hovedstad for verdens mindst korrupte land og et meget ligestillet samfund har København meget at være stolt af. Den bliver ved med at vokse og fastslå sit omdømme i verden med en plan for at blive fuldstændig CO2-fri i fremtiden. Men det er Københavns beboere med deres bevidsthed om og pleje af miljøet og cykelkulturen, der gør Danmark som sådan og København i særdeleshed til et meget bemærkelsesværdigt sted at bo eller bare besøge. Læs mere om København.

Besøg København