Danmark vejkort

Danmark er det mindste af alle de nordiske lande. Det ligger i Nordeuropa, hvor det er en del af Skandinavien, og det deler landgrænse med Tyskland og er forbundet med Sverige via en bro.

Landets historie går tilbage til Vikingetiden omkring år 1000. Denne lange og spændende historie har skabt et unikt og særligt land, som nu siges at være et af verdens bedste lande at bo i. Mens de fleste lande kæmper for økonomisk social lighed og mode evindelig korruption, er danskerne kendt som verdens gladeste folk.

Det består af fem regioner og er velkendt for sine øer. Jylland er den danske halvø, og der er desuden også 406 øer, hvoraf blot 108 er befolkede. De større øer som Sjælland og Fyn er forbundet med fastlandet via broer, og de har alle meget gode færgeruter. Storebæltsbroen forbinder øerne Sjælland og Fyn, mens Øresundsbroen forbinder Sjælland med Sverige. Broerne er meget imponerende og forebygger eventuel isolation of øerne, og det er også noget, danskerne kan være stolte af. Der er også øen Bornholm, der ligger mod øst i Østersøen.

Danmark er det tættest befolkede land i Nordeuropa. Det har 5,5 millioner mennesker, og dansk er det officielle sprog. Der tales kun en lille smule tysk på et område i nærheden af den eneste danske grænse, nemlig grænsen til Tyskland.

Mens 65% af Danmark består af landbrugsland og 11% af skov, er det kysten, der er den mest betagende del af Danmark. Danmark har 7314 km kyst, hvilket er en af de længste kyster i Europa. Hvad bjerge angår, er det ret fladt. Der er ingen bjerge at bestige, og det højeste punkt er kun 173 meter over havet. På grund af landets størrelse og beliggenhed, er man aldrig langt fra havet, så det er let at tage derud og svømme om sommeren eller gå en tur langs stranden om vinteren når som helst, man vil. Der er intet sted i Danmark, der ligger længere end 50 km fra havet, som er en meget praktisk afstand for korte ture til stranden.

Danmark er bemærkelsesværdig som en kultur, hvor de vigtigste mål er at skabe et grønt og bæredygtigt samfund. Den vigtigste kilde til energi er vedvarende, og planen er at blive det første land med 100% vedvarende energi. Målet er at være helt CO2-fri. Vinden er en nøglefaktor i dette, og den gennemsnitlige vindhastighed i Danmark er 7,6 meter i sekundet. Dette er grunden til, at vindkraft er den største industri i Danmark. Den beskæftiger 25.000 mennesker, og Danmark er verdens største eksportør af vindturbiner.

Danmark vejkort

 

Vindkraft leverer over 25% af den elektricitet, der bruges i Danmark, en procentdel, der forventes at vokse, og der gøres en stor indsats for at nå dette mål.

Danskerne er også kendte for deres cykelkultur, og det er yderligere bevis for deres miljøbevidsthed. De elsker at cykle, og hovedstaden København har over 400 km cykelstier. Detaljeret vejrudsigt på vejr Danmark.

Den kendsgerning, at Danmark har over dobbelt så mange cykler (4,2 millioner) som biler (1,8 millioner) beviser også deres lidenskab for cykling. Danmark har sat et eksempel, og der er mange lande, der forsøger at efterligne deres model, hvilket har gjort det til noget af et fænomen. Over 40% af befolkningen cykler rent faktisk til arbejde i stedet for at køre eller tage offentlig transport.

Besøg Danmark

Vidste du det? Der er cirka 406 øer i Danmark.